Debrecen, Szombathi István utca 17.

Háztartási Vegyiáru

Kis- és Nagykereskedés

Szennyezett csempe, zsíros fürdőkád, koszos padozat. Mindenkinek ismerős lehet a szituáció. Sokan úgy gondolják, hogy több nap mire mindennek a végére érünk! Nem csak fárasztó, maratoni takarítással érhetünk el jó eredményeket a fürdőszobában.  Milyen tisztítószereket használjunk a fürdőszobában, hogy gyorsan és tökéletes munkát tudjunk végezni? Mostani írásunkban erről osztunk meg hasznos gondolatokat.

Otthoni, zuhanykabin tisztítása házilag

Bár a boltokban sokféle termék (zuhanykabin tisztító spray, vízkőoldó, általános fürdőszoba tisztító) kapható, amivel a zuhanytálca takarítható, némelyiknek a hatásfoka nem túl jó vagy megmarhatja a zománcot.

Most eláruljuk, mi a zuhanykabin tisztításának leghatékonyabb módja, és azt is, hogyan oldd meg és kerüld el a makacs hajszálak okozta dugulást.

Adódik mindjárt kétféle megoldás, így Te is könnyen megtalálod, hogy melyik a testhez szabott számodra!

  1. Módszer: heti takarításhoz
  2. Módszer: napi takarításhoz

  1. Módszer: Zuhanykabin tisztítása hetente

Az 1. módszer esetében ajánljuk a Brilliance® ÖKO Vízkőoldó és Tisztítószer szuperkoncentrátumot, aminek előnye, hogy elég hetente egyszer használni, ezért az otthoni, hétköznapi takarításra kiváló.

A Brilliance vízkőoldó és egy átlagos zuhanykabin tisztító spray közötti fő különbség a hatásfok, ami a koncentráltságból ered. A Brilliance termékek töménységét te magad állíthatod be, mivel hígítás nélkül túl erős, így a nehezen oldható vízkővel is játszó könnyedséggel bánik el.

Javasolt hígítási arány: 1:5.

Amennyiben nem megoldható a hígítás, akkor a felhasználásra kész Brilliance® ÖKO Vízkőoldó és Tisztítószer (hígítós flakonban) lesz a barátod.

Ezzel a termékkel pikk-pakk a legmakacsabb vízkövet is le tudod majd szedni a felületről nagyon könnyedén.

Azonban itt nagyon fontos a bő vizes öblítés majd az üvegeknél a lehúzás (ablaklehúzóval) és a szárazra törlés szöszmentes ronggyal vagy papírtörlővel.

Brilliance® ÖKO Vízkőoldó és tisztítószer alkalmazása igen sokrétű, a zuhanykabin tisztításától a csaptelepek vízkőtelenítéséig a fugatisztításon át hatékonyan alkalmazható. Bátran használd fém, például réz, INOX, vas, alumínium felületeken is.

Közvetlenül a krómozott felületre első használatkor ne alkalmazza a vízkőoldót! Egy nedves rongy vagy szivacs segítségével vigye fel a felületre a tisztítószert egyenletesen. Sajnos nem tudjuk korábban, milyen tisztítószert alkalmazott vagy milyen minőségű a felület. Sajnos nagyon sok a silány minőségű INOX vagy krómozott felület.

   2. Módszer: Zuhanykabin, zuhanyfal napi tisztítása

2. módszerrel időt takaríthatsz meg, mivel a Brilliance® Fürdőszobai Gyorstisztító habot nem kell öblíteni, ezért rengeteg víz takarítható meg. Ezért ideális szállodák, panziók számára, ahol a napi – 2 használat közötti – takarítás szükséges.

A Brilliance® Fürdőszobai Gyorstisztító hab éppen annyira erős, hogy a napi szinten keletkezett vízkövet eltávolítsa, viszont nem hagy homályos foltokat maga után.

Brilliance® Fürdőszobai Gyorstisztító habot úgy kell használni, mint egy ablakmosót:

  1. Fújd a felületre
  2. Töröld át szöszmentes ronggyal vagy papírtörlővel

A Fürdőszobai gyorstisztító hab kizárólag napi használat esetén hatékony, viszont hosszú távon könnyűvé és gyorssá teszi a zuhanykabin tisztítását. Használatához a takarítóknak nem szükséges beállnia a zuhanyfülkébe és vízzel öblögetni, ezért a gyorstisztító hab használata rendkívül hatékony és gyors számukra.

További előnyei, hogy a Brilliance® Fürdőszobai Gyorstisztító hab alkalmazható a zuhanykabin üvegfelületének a külső felületére is, hogy ne kelljen kívül pancsolni a vízzel továbbá, csaptelepek és egyéb fürdőszobai felületek tisztítására is kiváló napi alkalmazásban

Mivel csíkmentesen szárad, a tükröt is csillogó-villogóvá teszi.

A fürdőszoba takarítás rémálma a dugulás

Nincs is annál rémesebb és undorítóbb, mint mikor bele kell nyúlni abba a trutymóba, ami a lefolyóban összegyűlik, nem is beszélve a vendégek kellemetlenségeiről, amiket a mai világban már könnyedén posztolhatnak és egy-két negatív véleményt nagyon nehéz már orvosolni.

Legjobb a bajt megelőzni, azaz heti rendszerességgel 1 dl-t beletölteni a lefolyókba, a Brilliance Duguláselhárítóból. Amennyiben már megtörtént a dugulás, akkor is segíteni fog a Brilliance Duguláselhárító. Közvetlen fizikai beavatkozás nélkül oldja ki a gócot a lefolyóból. Nem kell mást tenned, mint 2 dl-t a önteni a problémás helyre, kivárni a behatási időt, majd forró vízzel átmosni a rendszert.

Ha a fentiek szerint végzed a fürdőszoba, azon belül is a zuhanytálca tisztítását és odafigyelsz a dugulás megelőzésére, akkor:

  • Megszüntetheted vendégeid kellemetlenségeit a zuhanykabinba tett látogatásukkor.
  • Otthon sem fog elönteni a víz és könnyedén el fog folyni, aminek el kell.
  • Tehát nem kell drágán duguláselhárító szakembert hívni!

 

Akril kád tisztítása

A megfelelő termékcsalád az akril kád tisztításához a Brilliance® ÖKO Vízkőoldó és Tisztítószer szuperkoncentrátumot,  és 750 ml-es felhasználásra kész termékünk.

Akril kád tisztítása egyszerűen.

Az akril egy speciális anyag, ami könnyű, mégis erős és tartós. Kiváló hőtartó képességgel rendelkezik, tisztítása sem bonyolult.

Egy dologra kell figyelni az akril kád tisztításánál: ne használj dörzsis szivacsos és súrolószert, szemcséket tartalmazó tisztítószert. A szemcsék ugyanis megsértik a kád felületét. Folyékony vagy gél állagú tisztítószerrel érdemes az akril kádat tisztítani. Termékeink közül Brilliance® ÖKO Vízkőoldó és Tisztítószer szuperkoncentrátumot ajánljuk, ami kifejezetten a vizes helyiségek tisztítására készült. Kiválóan alkalmas akril (fürdőkád vízkőoldás) és krómozott felületek (csaptelep vízkőoldás) vízkőtelenítésére és tisztítására. A habosítós szórófej segítségével könnyedén lehet megtisztítani a felületet.

Vastag lerakódások eltávolítására hígítatlanul vagy 1:2 hígításban használd.
Akril kád általános tisztítására (amennyiben rendszeresen elvégzed a tisztítást) 1:5 arányban.

Az erősebb vízkőlerakódás esetén érdemes egy kis időt hagyni az vízkőoldószernek az akril kádon is, hogy a legjobb eredményt tudja elérni a vízkőoldó.

Végszó

A Brilliance termékeivel a fürdőszoba tisztítás gyorsan és hatékonyan megvalósítható. Ha segítségre szorulsz, írj nekünk bátran vagy kérd katalógusunkat.